Nummelan lentokentältä käsin toimi jatkosodan alusta alkaen Lentolaivue 6, jonka toiminta-alue oli 1941 Hangon rintama ja Suomenlahden merialue. Laivue menetti Hangon rintamalla 10.7 ilmataistelussa yhden I-153 koneen, jolloin luutnantti V.A. Kallio kaatui. Aamulla 2.8 syöksyi kentän kiitoradan päässä maahan SB-3, jolloin luutnantit Karmila ja Seppälä menehtyivät. Kaksi viikkoa myöhemmin, 16.8. lähti Nummelasta Koolhoven-kone lentolehtisien pudotuslennolle Hankoon, mutta ei palannut lennolle. Alikersantti P.J. Antila ja lentomekaanikko A. Sairio katosivat.
Lisää hävittäjiä Nummelaan
Syyskuun 1941 alussa oli SB-lentue siirtynyt Malmille, mutta Nummelassa oli lokakuussa 1941 edelleen neljä I-153 hävittäjää , joista yksi oli lentokunnossa. Lokakuusta joulukuuhun 1941 toimi Nummelasta käsin myös Curtiss-lentue Lentolaivue 32:sta.
Ylipäällikkö käski 27.10. 1941 ilmavoimia suojaamaan Helsinkiä ja tuhoamaan Hangon tukikohdasta käsin toimineet viholliskoneet, juuri tätä tarkoitusta varten siirrettiin Nummelaan lisää hävittäjäkoneita.
Lokakuun 29. päivänä 1941 määrättiin majuri Erkki Olavi Ehrnroothin komentamasta Lentolaivue 32:sta kahdeksan koneen Curtiss Hawk lentue siirtymään Nummelan kentälle. Lentueen tehtävänä oli tuhota Hankoon tukeutuneet viholliskoneet. Hangon vuokra-alueella oli Täcktomin lentokenttä, jolta käsin toimi parikymmentä vihollisen I-153 ja I-16 hävittäjää.
Nummelaan komennetun lentueen nimeksi tuli Osasto H ja sitä komensi kapteeni Berg. Lentue siirtyi Nummelaan 30.10. Tarkoituksena oli tuhota viholliskoneet houkuttelemalla ne ilmataisteluihin, mutta pian ilmeni, että vihollislentäjät karttoivat joutumasta ilmataisteluihin ja vetäytyivät Hangon vahvan ilmatorjunnan suojaan.
Kaksi Curtiss-konetta menetettiin
Kapteeni Bergin johtama osasto yritti 1.11. houkutella venäläisiä ilmataisteluun, jolloin yksi vihollisen I-16 hävittäjä joutui suomalaiskoneiden tulituksen ja syöksyi maahan. Vihollisen ilmatorjunta ampui taistelun sekaan ja sai osuman johtokoneeseen, jolloin kapteeni Bergin CU-570 syöksyi maahan ja Berg sai surmansa.
Kapteeni Bergin kaaduttua määrättiin Osasto H:n ja samalla 1. Lentueen uudeksi päälliköksi kapteeni K. Lahtela. Hän saapui 3.11. Nummelaan, jolloin laskussa Nummelan kentälle Lahtelan koneen CU-566:n vasen laskuteline petti, mutta Lahtela itse selvisi vammoitta.
Kapteeni Lahtelan johtama Curtiss-parvi kohtasi 5.11. Tvärminnen yläpuolella kolme vihollisen I-16 hävittäjää, joiden kanssa alkoi ilmataistelu. Hangosta nousi kolme konetta lisää mukaan taisteluun vihollisen I-16 hävittäjistä yksi saatiin ammutuksi alas ja yksi oma kone menetettiin, kun vänrikki A. Lakion CU-567 ammuttiin alas ja Lakio sai surmansa.
Osasto H sai uuden käskyn: Hangosta ulos suuntautuvat lennot oli estettävä.
Pian tämän jälkeen ilmatila kuitenkin rauhoittui ja tiedustelulennolla 3.12. todettiin Hanko tyhjäksi vihollisista. Curtiss-lentue siirtyi 6.12. 1941 takaisin Suulajärvelle lentolaivue 32:n yhteyteen.
Epäilyjä desantista Vanhat nummelalaiset ovat kertoneet epäilyjä Vihdin alueella majailleesta vihollisen desantista, joka olisi radiolla tiedottanut viholliselle Hankoon, että Nummelassa käynnistetään hävittäjäkoneita. Näin olisi vihollisella ollut tieto suomalaiskoneiden tulosta ja jäänyt paremmin aikaa kääntyä lennolta takaisin ja vetäytyä Hangon ilmatorjunnan suojaan. Tiettävästi ei 5.11. käydyn ilmataistelun jälkeen juurikaan saatu kosketusta viholliskoneisiin, vaan nämä kääntyivät hyvissä ajoin takaisin